• Güncelleme: 11:57:50 - 16 Mart 2021
  • Yayınlama: 11:57:50 - 16 Mart 2021

İçişleri Bakanlığının yargılama izni verdiği ve yargılama sonucu toplamda 7 ay 15 gün ‘yetki kullanımının yasaklanması’ yönünde karar çıkmasına rağmen, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’la ilgili, halen daha gereğinin yapılmaması, gözleri Denizli Valiliği’ne çevirdi. Mağdur olan vatandaşlar, Vali Ali Fuat Atik’in, yaşanan ‘infaz skandalı’na el koymasını istedi.

SORUSTURMA IZNI BAKANLIK
BİR DEĞİL, 2 MAHKEME KARARI HİÇE SAYILMIŞ… 8

Denizli’nin Güney İlçesi Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın, bir çalışanını haksız yere işten uzaklaştırdığı gerekçesiyle verilen 150 günlük görevden uzaklaştırma cezasının yanı sıra, bir vatandaşın daha mağduriyetiyle ilgili de 2 ay 15 gün ‘yetkilerinden men’ cezası verildiği ortaya çıktı. Her iki cezayla ilgili de, bugüne kadar hiçbir şekilde bu cezaların infazının gerçekleştirilmediği anlaşıldı.

ŞİFRE HABER ORTAYA ÇIKARMIŞTI…

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’la ilgili, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, para cezasının yanı sıra 150 gün boyunca hak ve yetki kullanımını yasaklama yönündeki kararını Şifre Haber ortaya çıkarmış ve kesin mahkeme kararına neden uyulmadığını sormuştu.

İLK HABERİ OKUMAK İÇİN, AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

BASKANLIK YAPAMAZSIN
BİR DEĞİL, 2 MAHKEME KARARI HİÇE SAYILMIŞ… 9

2 AY 15 GÜNLÜK CEZA DA İNFAZ EDİLMEMİŞ…

ŞİFRE HABER’in, bu haberinden sonra haber merkezimize ulaşan Mehmet A. İsmindeki bir vatandaş, kendisinin de Belediye Başkanı tarafından mağdur edildiğini ve yargılama sonucu 3 bin tl para cezasının yanı sıra, 2 ay 15 gün de ‘yetki kullanımından men’ cezası verildiğini belirterek şöyle konuştu:

mehmet akgun ceza
BİR DEĞİL, 2 MAHKEME KARARI HİÇE SAYILMIŞ… 10

“Şifre Haber’in Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’la ilgili haberini okudum. Yayınladığınız haberdeki gibi, benim de başkanla bir davam oldu. İstinaf Mahkemesi Başkan Ayhan’ı suçlu buldu ve 3 bin TL para cezası ile 2 ay 15 gün ‘yetki kullanımından men’ cezası verdi. Sizin haberinizdeki gibi, başkan para cezasını ödedi, fakat geçici görevden uzaklaştırma cezası devreye sokulmadı. Başvurmadık yer kalmadı. Kanunlar tüm insanlar için eşit değil mi. Mahkemenin verdiği ceza nasıl uygulanmaz. Sayın valimizin, bu konuyla ilgili gereğini yapmasını istiyorum” dedi.

KARAR KESİN, İNFAZ EKSİK…

halil ayhan

Öte yandan, Şifre Haber’e ulaşan belgelere bakıldığında, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’nin, 11.11.2020 itibarıyla kararı kesinleşmesine rağmen, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın ara vermeden görevinin başında olması, normal yetki ve sorumluluklarını kullanması ve Belediye Meclis toplantılarına başkanlık yaparak, her türlü evrakı imzalamayı sürdürmesi, daha da önemlisi Buldan Asliye Ceza Mahkemesi’nin, Buldan Cumhuriyet Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürosuna gönderdiği ‘infaz fişi’nde de, sadece para cezasının tebliğinin yapılıp, gün cezasına yer verilmemesi şaşkınlık yarattı.

MAHKEMEYE VE CİMER’E BAŞVURULDU…

pp 2
ALİ YÜKSEL ÖZDEMİR/AVUKAT

Bu arada, Raif İ.’nin avukatı Ali Yüksel Özdemir, gün cezasının infaz edilmemesi nedeniyle ilgili yerel mahkeme olan Buldan Asliye Ceza Mahkemesi ile CİMER’e dilekçe ile başvurarak, kesin mahkeme kararının neden infaz edilmediğini sordu ve gereğinin yapılması talebinde bulunarak, dilekçenin sonunda “Yukarıda ayrıntıları ile açıkladığımız talebimizin kararın kesinleşmiş olması, sanıkların cezalarının ivedilikle uygulanmasını ve Sanık Halil Ayhan’ın halen Güney Belediyesi’nde kesintisiz görev yapması, kamu vicdanı yönüyle de sanıkların görevi kötüye kullandıkları da dikkate alınarak, ceza kararının infazının ivedilikle uygulanmasını talep ederiz. 16.03.2021” denildi.

SUC DUYURUSU AVUKAT
BİR DEĞİL, 2 MAHKEME KARARI HİÇE SAYILMIŞ… 11

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...