• Güncelleme: 11:26:00 - 28 Aralık 2021
  • Yayınlama: 21:05:26 - 17 Ocak 2020

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, uzun yıllardan beri makam şoförlüğünü yapan kişiyi, önce yüksekokula sekreter olarak atadı, bir mesai günü sonrası da şube müdürü yaptı.

Geçtiğimiz yıl içinde öğretmen olan eşini üniversiteye alan, Türkiye genelinde kamuoyu tepkisi oluşunca da istifa ettirip, aradan bir süre geçtikten sonra tekrar PAÜ’de göreve başlatan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, bu seferde uzun yıllardan beri makam şoförlüğünü yapan Ümit Kırsoy’u şube müdürlüğü kadrosuna getirmesi, akademik çevrelerde şok etkisi yarattı.

347927 e1579281465658
MAKAM ŞOFÖRÜNÜ, ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTI… 11

BÜYÜK TEPKİ ALMIŞTI…

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, geçtiğimiz yıl içerisinde, Denizli Bereketler İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni olan eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atamış, dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından bile tepki görmüş, ulusal medya kuruluşlarında konu yoğun bir şekilde gündeme getirilince de, istifası gerçekleşmişti. Aradan bir süre sonra geçtikten sonra da, sessiz sedasız eşini yeniden PAÜ’ye geri almıştı.

pau rektoru huseyin bag esini yine universiteye aldi s e1579283659537
MAKAM ŞOFÖRÜNÜ, ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTI… 12
BAKANDAN TEPKİ e1579282567850
MAKAM ŞOFÖRÜNÜ, ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTI… 13

ŞİMDİ DE MAKAM ŞOFÖRÜ…

Birçok uygulamasıyla dikkatleri üzerine çeken, hatta Türkiye’de ilk kez, uyguladığı mobbing yüzünden üniversitenin mahkeme kararlarıyla ceza almasına neden olan Rektör Hüseyin Bağ’ın, bu sefer de makam şoförlüğünü yapan Ümit Kırsoy’u, şube müdürlüğü kadrosuna ataması büyük şaşkınlığa neden oldu.

mit kıray 17 ocak e1579281938514
MAKAM ŞOFÖRÜNÜ, ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTI… 14

KİTABINA UYDURULDU…

Uzun yıllardan beri Rektör Bağ’ın makam şoförlüğünü yapan Ümit Kırsoy’un, normal prosedürün uygulanması durumunda şube müdürü olarak atanması imkansız.

Konunun uzmanları, normalde, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin, görevde yükselmek suretiyle sınavı sonucu atanacaklarda aranacak özel şartlar madde 7- (1) a) bendine göre, şube müdürü kadrolarına atanabilmek için görevde yükselme sınavına girilmesi gerektiğini, ama üniversitelerde sıkça rastlanan bir ‘hülle’ yöntemi devreye girince de, ortaya birçok haksızlık ve etik dışı atamanın çıktığını belirtiyorlar.

Bahsi geçen ‘hülle’ yöntemine göre, üniversitelerde enstitü, yüksekokul, fakülte sekreterliği ve daire başkanlıklarına atama yetkisinin tamamen rektörlerin elinde olduğuna da önemle dikkat çeken  uzmanlar, Rektör Bağ’ın da bu yolu tercih ettiğini ileri sürdüler.

memurluktan sekreterliğe işaretli e1579281779386
MAKAM ŞOFÖRÜNÜ, ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTI… 15

ÖNCE SEKRETER YAPTILAR…

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fatültesi Tarih Bölümü mezunu olan ve 10 yıllık görev süresini tamamlayan, uzun süredir de üniversite genel sekreterliğinde bilgisayar işletmeni kadrosunda bulunmasına rağmen, Rektör Bağ’ın‘makam şoförü’ olarak görev yapan Ümit Kırsoy,  03.01.2020 Cuma günü, Serinhisar Meslek Yüksekokulu’na, yüksekokul sekreteri olarak Rektör onayı ile atandı. Atama yazının, ‘Gereğinde Yapılacak Açıklama’ bölümünde ise ‘şöför olarak görevlendirmesine devam etmesi, rektörlüğümüzce uygun görülmüştür” notu düşüldü.

BİR MASAİ GÜNÜ GEÇMEDEN, ŞUBE MÜDÜRÜ OLARAK ATADILAR…

Serinhisar Meslek Yüksekokulu’nda 3 Ocak Cuma günü Yüksekokul Sekreteri olarak kağıt üzerinde göreve başlayan Ümit Kırsoy, araya cumartesi ve Pazar günü girdiği için, ilk mesai günü olan 06 Ocak 2020 Pazartesi günü PAÜ Personel Daire Başkanlığı bünyesine, ‘şube müdürü’ olarak, yine Rektör Hüseyin Bağ’ın onayı ile resmen atanmış oldu.

ube md.atama yazısı işaretli e1579281821370
MAKAM ŞOFÖRÜNÜ, ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTI… 16

BİR TARAFTA MAKAM ŞOFÖRÜ,

DİĞER TARAFTA ŞUBE MÜDÜRÜ…

Ümit Kırsoy’un atama hızına, PAÜ’nün resmi web portalı olan pau.edu.tr sitesi çalışanları da yetişemedi. PAÜ’nün internet sitesinde, rektörlük özel kalem müdürlüğü sayfasında, Ümit Kırsoy, halen daha rektörlük makam şoförü olarak ( 17.01.2020 itibariyle), aynı sitenin rehber bölümünde ise Genel Sekreterliğe bağlı şube müdürü olarak ( 17.01.2020 itibariyle) yer alıyor.

mit kırsoy 17 0cak 2020 1 e1579283493686
MAKAM ŞOFÖRÜNÜ, ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTI… 17
mit kıray 17 ocak e1579281938514
MAKAM ŞOFÖRÜNÜ, ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTI… 18

YENİLEN KUL HAKKI NE OLACAK?

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz, ama üniversitede görevli oldukları için isimleriyle açıklama yapmaktan çekinen bazı sendika yöneticileri ise, tam bir hülle operasyonu gerçekleştirildiğini ve makam şoförünün şube müdürü yapıldığını söyleyerek “Her şey ortada. Yönetici adaletini hesaba katmayan zihniyet, kanundaki boşluğu hoyratça kullanmış ve o görevlerde uzun yıllardan beri çalışan, yükselmek için sınav açılmasını bekleyen onlarca insanın hakkını yemiştir. Bu aynı zaman da kul hakkı yemektir. Yazıktır, günahtır” dediler.

yök yönetim e1579282964990
MAKAM ŞOFÖRÜNÜ, ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTI… 19

YÖK 3 MAYMUNU OYNAMAYA DEVAM MI EDECEK?

Bunca mobbing, sahte evrak, atama rezaletlerine rağmen, halen daha YÖK’ün parmağını oynatmadığına da dikkat çeken sendika yetkilileri “PAÜ de tam bir yönetim ve yönetici katliamı yaşanıyor. İnsanlar mağdur ediliyor, hakları yeniliyor. Yüzlerce mahkeme kararına rağmen, bu işin en üst düzey sorumlusu olan YÖK’ün parmağını kıpırdatmaması, üzüntü ve utanç verici olduğu kadar da manidardır. İnşallah bu atama skandalından sonra görevlerini anımsarlar” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...