• Güncelleme: 11:00:04 - 15 Aralık 2020
  • Yayınlama: 11:00:04 - 15 Aralık 2020

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün, ‘yerli araba’ çıkışından sonra, son 1 ay içinde, bu sefer de diğer bir AK Parti Denizli Milletvekili olan Şahin Tin’in söyledikleri gündeme oturdu.

TWITTER

CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Altay kürsüde “Millet aç, midesine kuru ekmek dışında bir şey girmiyor” derken AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in “O zaman aç değiller” diye laf atması, tartışmalara neden oldu.

Tutanaklarda Engin Altay’ın “Millet aç, millet perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor.” sözlerine karşı AKP’li Şahin Tin’in “O zaman aç değiller demek.” dediğinin kayıt altına alındığı görüldü.

Söz konusu konuşma tutanağı şöyle:

212711563 ac degiller tweet
MECLİS'TE ‘KURU EKMEK’ TARTIŞMASI… 7

TİN AÇIKLAMA YAPTI…

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, büyük tepki çeken sözlerinin ardından bir açıklama yaptı. Şahin, Meclis’teki sırasında, cep telefonundan okuduğu açıklamasında şunları söyledi:

kapak 213012
MECLİS'TE ‘KURU EKMEK’ TARTIŞMASI… 8

“CHP’li Engin Altay’ın sözlerimi çarpıtarak siyaset devşirme gayreti bizi şaşırtmadı. Türkiye’de sosyal devlet AK Parti’yle vücüt buldu. Garibanın derdiyle bizim kadar ilgilenen bir iktidar daha gelmemiştir. Vicdan sahibi herkes kötü niyet taşımadığımı bilir. Milletimiz CHP’nin linç siyasetine prim vermeyecektir. Sizin derdiniz çarpıtma ve iftiralarla linç yapmak. Zaten en iyi yaptığınız da bu. Projeniz yok. Vicdan sahibi herkes kötü niyet taşımadığımı bilir. Bilmeyen de kendisi gibi bilir.”

KARACA DA TEPKİ GÖSTERDİ…

Ekran Alintisi 1

Engin Altaylı ile Şahin Tin arasındaki bu polemiğin sosyal medya sitelerinde, günün konuşulan konusu haline gelirken, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da, sosyal medya adresinden tutanağı yayınlayarak tepki gösterdi ve “Grup başkanvekilimiz Engin Altay TBMM Genel Kurulunda “ millet aç midesine sadece kuru ekmek giriyor” derken AKP Denizli milletvekili Şahin Tin “ O zaman aç değiller” diye cevap verdi. Bu kadar da olmaz yazıklar olsun bu zihniyete!!” dedi.

İŞTE O KONUŞMANIN VİDEOSU…

https://twitter.com/i/status/1338553050760359936

ÇAVUŞOĞLU: EDEP YAHU!

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, “”Millet aç, millet perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor” sözlerine “O zaman aç değil demek” diye karşılık veren AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’e sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Tok açın halinden ne anlar? Edep yahu” dedi.

bülent nuri çavuşoğlu

Önceki gün TBMM’de devam eden görüşmeler sırasında CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Altay kürsüde, “Millet aç, millet perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor” sözlerine karşı AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, “O zaman aç değiller demek” diye karşılık vermiş ve bu konuşma tutanaklara geçmişti. Tin’in bu sözlerine sert tepki gösteren CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Sayın Tin, önce kuru ekmek yiyenin aç olmadığını iddia ediyor, sonra sosyal medyadan açıklama yaparak sözlerinin çarpıtıldığını iddia ediyor. Oysa TBMM tutaraklarında bu sözleri söylediği görülüyor. Üzülerek görüyoruz ki Denizli ve Türkiye için verecek bir şeyleri olmayan ve milletin içinde bulunduğu durumu ısrarla görmezden gelen AKP’li vekiller, iktidarlarının son günlerinde CHP’ye saldırarak gündeme gelmeye çalışıyorlar. Bunun için de birisi 18 yıl önce Türkiye’de araba olmadığını iddia ediyor, diğeri kuru ekmek yiyen vatandaşın tok olduğunu iddia ediyor. Tok açık halinden ne anlar? Edep yahu! Düşün milletin yakasından! İnsanları açlığa mahkum eden bu iktidardan kurtulmaz isek yakında hava ve su bulduğumuza şükreder olacağız” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...