• Güncelleme: 19:04:44 - 20 Mart 2020
  • Yayınlama: 19:04:44 - 20 Mart 2020

Denizli’nin büyük tekstil firmalarından birinin sahibi olan, birçok kez vergi rekortmenliğine imza atan ve örnek işadamı tavırlarıyla dikkat çeken Gökhan Tekstil’in sahibi Ahmet Gökşin, 650 çalışanını ücretli izine çıkardı…

Koronavirüsü’nün, dünyayı durma noktasına getirdiğini, ülkemiz için de büyük tehlike yarattığını söyleyen Gökhan Tekstil’in Sahibi Ahmet Gökşin “Bu işin şaka götürür bir tarafı yok. Her şeyi de devletten beklememek lazım. Bu nedenle de, geç olmadan en büyük risk sektörleri içerisinde yer alan ve çok sayıda insanın aynı ortam içinde çalıştığı tekstil ve buna benzer sektörlerde üretimi durdurmak durumundayız” dedi.

BİR HAFTA ÜCRETLİ İZNE ÇIKARDI…

Yaşanan salgın hastalık felaketi nedeniyle, hiç düşünmeden 650 çalışanını 1 hafta süreyle ücretli izne çıkarma kararını aldığını da sözlerine ekleyen Gökşin “ Müşterilerimizle de temasa geçtik ve kendilerinden onay aldık. Müşterilerimizin bir kısmıyla daha görüşmelerimiz sürüyor. Olumlu geri dönüşler alabilirsek, süreyi 2 haftaya bile çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

BROŞÜR HAZIRLATTIK…

Çalışanlarına dağıtılmak üzere, koronavirüsü hakkında ve alınması gereken tedbirler konusunda broşür hazırlatıp, dağıttıklarını da söyleyen Gökhan Tekstil’in Patronu Ahmet Gökşin “ Arkadaşlarımıza talimat verdim. Çalışanlarımıza dağıtılmak üzere broşür hazırlattık. Evlerine gitmeden önce de, hepsine dağıttık. Tüm çalışanlarımızla irtibatımızı aktif tutuyor ve bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

WhatsApp Image 2020 03 20 at 18.56.07
ÜRETİMİ TAMAMEN DURDURDU, İŞÇİLERİNE ÜCRETLİ İZİN VERDİ… 3

HÜKÜMET ELİMİZİ GÜÇLENDİRSİN!

Şimdilik böyle bir kararı, kendi işyerinde, kendi inisiyatifiyle uygulamış olmasının, örnek teşkil etmesini de temenni eden Gökşin, Hükümetin, özellikle yoğun istihdam ağırlıklı sektörlerde üretimi belirli bir süre durdurma kararı alması gerektiğini de belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Bizim bu kararımızı, başka işadamı arkadaşlarımız da uygulayabilirler. Ama bence bu yeterli değil. Eğer hükümet, yoğun eleman çalıştıran sektörlerin genelinde, kendi belirleyecekleri bir zaman dilimi içerisinde yasal olarak üretimi durdurma kararı alabilirse, bizim de ihracat yaptığımız ülkelerdeki müşterilerimize karşı elimiz güçlenir. En azından, yasal bir uygulama devreye girdi ve biz de buna uymak zorundayız, diyerek sıkıntı yaşamadan süreci atlatma ortamı buluruz. Herkes, taşın altına elini koymalı ve elbirliği içerisinde bu belayı defetmeliyiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...